Újra kutyavásárt hirdet a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) keresőmunkára kiképezhető kutyákat vásárol az ősszel. Aki a NAV kutyavásárán részt kíván venni, 2024. szeptember 1-ig küldjön előzetes ajánlatot a navkutyabeszerzes@nav.gov.hu e-mail-címre.
 

Az ebeknek bizonyos feltételeknek kell megfelelniük, ivartól és fajtától függetlenül. Nevezni azzal a kutyával lehet, mely 10 és 36 hónap közötti életkorú (2021. október 6. és 2023. december 6. között született), kifogástalan egészségi állapotú, oltási könyvvel vagy útlevéllel rendelkező, mikrochippel ellátott, az oltási könyve, útlevele tartalmazza a korának megfelelő kötelező (veszettség elleni) és ajánlott (kombinált oltás) oltási program szerinti igazolásokat, kizáró ok azonban, ha például egy kétéves kutya oltási könyvében csak az adott évre kötelező védőoltás szerepel, igazoltan féregtelenített, illetve a vásár előtti utolsó féregtelenítés időpontja is szerepel az oltási könyvben.
Ezen kívül az a jó, ha bírja a magasságot, mélységet, erős zajokra, hanghatásokra nem mutat félelmet, csúszós, fényes felületeken, szűk helyeken magabiztosan közlekedik, magas apportkészségű, rendelkezik jó zsákmányszerző ösztönnel, továbbá jó problémamegoldó képességű, kézben tartható, és indokolatlanul nem agresszív. 
Ivartól függetlenül a preferált kutyafajták:németjuhász, belga juhász, holland juhász, labrador retriever, kotorékebek (például szálkásszőrű tacskó), hosszúlábú terrierek (például foxterrier, jagd terrier), vizslák, spánielek, a felsorolt fajtákhoz hasonló típusú keverékek.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Jubileumi Koncert - 50 éves a Barcsi Városi Fúvószenekar

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!