Újra várja a PTE a felsőoktatás iránt érdeklődőket a Kultúrfeszten

Ahogy az elmúlt években, úgy idén is kitelepül a PTE mind a 10 kara és az egyetem húsznál is több partnere, hogy egyedülálló programokkal, lenyűgöző bemutatókkal és felejthetetlen élményekkel gazdagítsák az eseményt. Az „Irány a PTE! Kultúrfeszt” ezúttal is az Expo Centerben lesz, 2024. október 11-én, pénteken.

A Kultúrfeszten mindenki átélheti egy napra, milyen érzés egyetemistának lenni. Emellett a szervezők ígérete szerint megszerezhető minden fontos információ, ami a sikeres felvételihez szükséges lehet.

Győrffy Zoltán, a PTE kapcsolati igazgatója a rendezvény kapcsán elmondta: „Nemcsak a végzősökhöz szólunk a Kultúrfeszttel, ezért azt gondolom, hogy minden középiskolásnak megéri eljönnie.

Irányokat, életpályautakat tudunk nekik mutatni, hogy valóban olyan szakra jelentkezzenek, amely az érdeklődési körüknek megfelelő. Egy ilyen rendezvény legnagyobb előnye véleményem szerint a személyes kapcsolat: rengeteg oktatónk, volt és jelenlegi hallgatónk vesz majd részt, akiktől nagyon sok értékes és hiteles információt lehet begyűjteni” – hangsúlyozta az igazgató.
Tavaly hatalmas volt az érdeklődés - a szervezők reményei szerint idén is ez várható.
A belépés természetesen kortalan és díjtalan, mivel a Pécsi Tudományegyetemen hisznek az élethosszig tartó tanulásban! A kapunyitás 9:00-kor lesz október 11-én az Exponál, és egészen 14:30-ig tartanak majd az érdekesebbnél érdekesebb, színes és változatos programok. A teljesség igénye nélkül lesz munka- és pályaorientációs tanácsadás, pályaorientációs kiscsoportos tréning, grafológiai tanácsadás, de fellép többek között a PTE PEAC Cheerleading szakosztálya is, az ETK Jazz Dance csapata, csakúgy, mint több tehetséges PTE-hallgató is néhány énekes számmal. Természetesen nem maradhatnak el a hagyományos kari bemutatkozó előadások sem, a PTE mind a 10 kara előadást tart majd az érdeklődőknek, 20-25 perces intervallumokban.
A részletes program kapcsán érdemes ellátogatni az esemény Facebook-oldalára, no és persze regisztrálni is érdemes előzetesen, hiszen azzal el lehet kerülni a bejáratnál a jelentősebb feltorlódást!

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Terasz - Horváth Gábor

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!