Verseny az Év strandétele címért

40 különleges ételt kellett végig kóstolnia a Balatoni Kör szakmai előzsűrijének, hogy kiválassza azt a tíz döntős nevezőt, akik bekerültek az Év strandétele verseny döntőjébe. Döntő július 30. Eredményhirdetés július 31.

– Bár a vendéglátásban országszerte egyre nehezebb kihívásokkal kell szembenézni, Európa első és máig egyetlen strandétel versenye azt bizonyítja, hogy szép számmal vannak olyanok, akik az élesedő versenyben még nagyobb kreativitással igyekeznek kitűnni, mondta el a likebalaton.hu megkeresésére Kardos Gábor, az Év strandétele verseny ötletgazdája.

Mint fogalmazott, a rendkívül erős mezőnyből így még nehezebb volt kiválasztani, kik jussanak a döntőbe. Idén kivételesen tíz döntős hely lesz, melyeket 2024. július 30-án egy séfekből és gasztro újságírókból álló zsűrivel újra kóstolunk, és közülük választjuk ki az idei Év strandétele verseny győzteseit– mondta Kardos Gábor.

A döntőbe jutott nevezők betűrendben:

Fogas bisztró, Alsóörs: Vegán taco

Gianpiero’s, Balatonboglár: Harcsa hortobágyi, rántott kovászos uborka és gyerekkorunk tejbedarája

Julcsi kalácsoda, Siófok: Sajtos baconos kalács és liofilizált málnás kürtős

Kikötő étterem, Balatonszemes: Szemesi szűz

Mesés, Balatonlelle: Nyári töltött káposzta és grillezett töltött paprika

Móni süti, Gyenesdiás: Balatoni rizlinges „almafröccs”

Olíva büfé, Alsóörs: Pisztácia pesztós lángos

Pizza sztori, Balatonmária: Balancsini

Tiki bisztró, Zamárdi: Tokatsu szendvics és tarhonyapuding

Vánkos, Badacsonyörs: Grillezett patisszon, kukoricahabbal
Fotó:Fotó: Heim Alexandra

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gróf Széchényi Ferenc leszármazottja a HÍD Televízióban

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!