Verseny az Év strandétele címért
40 különleges ételt kellett végig kóstolnia a Balatoni Kör szakmai előzsűrijének, hogy kiválassza azt a tíz döntős nevezőt, akik bekerültek az Év strandétele verseny döntőjébe. Döntő július 30. Eredményhirdetés július 31.
– Bár a vendéglátásban országszerte egyre nehezebb kihívásokkal kell szembenézni, Európa első és máig egyetlen strandétel versenye azt bizonyítja, hogy szép számmal vannak olyanok, akik az élesedő versenyben még nagyobb kreativitással igyekeznek kitűnni, mondta el a likebalaton.hu megkeresésére Kardos Gábor, az Év strandétele verseny ötletgazdája.
Mint fogalmazott, a rendkívül erős mezőnyből így még nehezebb volt kiválasztani, kik jussanak a döntőbe. Idén kivételesen tíz döntős hely lesz, melyeket 2024. július 30-án egy séfekből és gasztro újságírókból álló zsűrivel újra kóstolunk, és közülük választjuk ki az idei Év strandétele verseny győzteseit– mondta Kardos Gábor.
A döntőbe jutott nevezők betűrendben:
Fogas bisztró, Alsóörs: Vegán taco
Gianpiero’s, Balatonboglár: Harcsa hortobágyi, rántott kovászos uborka és gyerekkorunk tejbedarája
Julcsi kalácsoda, Siófok: Sajtos baconos kalács és liofilizált málnás kürtős
Kikötő étterem, Balatonszemes: Szemesi szűz
Mesés, Balatonlelle: Nyári töltött káposzta és grillezett töltött paprika
Móni süti, Gyenesdiás: Balatoni rizlinges „almafröccs”
Olíva büfé, Alsóörs: Pisztácia pesztós lángos
Pizza sztori, Balatonmária: Balancsini
Tiki bisztró, Zamárdi: Tokatsu szendvics és tarhonyapuding
Vánkos, Badacsonyörs: Grillezett patisszon, kukoricahabbal
Fotó:Fotó: Heim Alexandra
Műsorajánló
Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!
Képújság
Legfrissebb hirdetéseink!