Lecsó, töltött káposzta és a halászlé a Dráva Mentén Élő Nemzetiségek Fesztiválján

Lecsó, töltött káposzta és a halászlé is készült a Belügyminisztérium által támogatott Dráva Mentén Élő Nemzetiségek Fesztiválján, a kulturális és gasztronómiai találkozón minden nemzetiség bemutathatta hagyományait az ételeken és műsoraikon keresztül.

A helyi Roma Nemzetiségi Önkormányzat részéről például félszáz adag lecsó került az üstbe, a Podravina Hagyományörző Egyesület sátrában pedig hagyományos horvát töltött káposzta készült. A horvátok kalácsot is készítettek, no nem édes, hanem sós kalácsot, hiszen annak idején nem vetette fel a drávamenti horvátokat a pénz, így cukor helyett sót használtak, mivel az olcsóbb volt. A helyi németség kaláccsal készült. Akadt olyan vendég is, aki Kökényfaluból, Baranya megyéből érkezett, hagyományos ételként pedig halászlét készített. A sváb, a horvát és a roma ételek jól megfértek egymás mellett, ahogy a hagyományőrző műsorok is, ahol a Német Hagyományőrző kórus, a Boróka Néptáncegyüttes, a Misija horvát tambura zenekar, a Khetanipe cigány hagyományőrző tánccsoport és a Barcsi Hagyományőrző Együttes mutatkozott be. 

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gróf Széchényi Ferenc leszármazottja a HÍD Televízióban

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!