Halászlé és hidegtálak – a legnépszerűbb fogások a barcsi éttermek karácsonyi kínálatában

Idén sem tétlenkedtek a barcsi vendéglátósok, ebben az évben is a szokásos fogások kerültek az ünnepi kínálatba: halászlé, hideg tálak és frissensültek. A megrendelések száma úgy tűnik évről évre növekszik, egyre többen bízzák szakemberekre az ünnepi menüsor összeállítását.

A barcsi éttermek legtöbbje ilyenkor különböző frissensült tálakat kínál, amely az egészen egyszerű, hagyományos fogásoktól a legkülönlegesebb összetevőkig tartalmaznak hús és húsmentes ételeket. Vannak, akik a halászlevet, mások töltött káposztát kínálnak, de a kocsonya is megtalálható a repertoárban. Egyre nagyobb igény van a hidegtálakra is, ezeket legtöbbször karácsony első napjára kérik a megrendelők. Az általunk megkérdezett vendéglátósok többsége úgy látja: egyre több a megrendelés, hiszen a megrendelők többsége úgy látja, idejük energiájuk is kevés a sok egyéb más ünnepi teendő mellett arra, hogy még a menüvel is bajlódjanak. Hozzátették: vannak, akik csak a húsokat rendelik meg, és olyanok is akadnak, akik csak egy-egy adag ételt kérnek, mondjuk halászléből, mivel nagy adagban nem akarnak otthon bíbelődni vele. Elmondásuk szerint ugyan emelni kellett az árakon a tavalyihoz képest, de úgy látják, a megrendelők nagy része megérti ezt, hiszen a boltokban is találkoznak az emelt alapanyagárakkal.

fotó: gammo.hu

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gróf Széchényi Ferenc leszármazottja a HÍD Televízióban

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!