Újabb gólya észlelés

Harmadszor kaptak lencsevégre gólyát az idei tavaszon Barcson. Ezúttal már egy pár pihen az ABC kéményén.
 

Szerkesztőségünk ma reggel kapta a fotót Rauth Lászlótól, aki február 22-én kapta lencsevégre az első idei gólyát, ugyan ezen a helyszínen. Akkor még nem tudtuk, hogy átutazó, vagy megérkező egyedről van szó, de már aznap tovább állt. Aztán a Munkácsy utcai fészekben is megkezdődött a takarítgatás, rendrakás, március 6-án, de azóta nem látták a fészekbe érkezőt. Most azonban reménységre ad okot, hogy két madár szerepel a képen, ráadásul úgy tűnik kellemesen pihengetnek, mint akik megérkeztek.
Sajnos a Rózsa utcai fészek megsemmisült, leesett a helyéről, a vezetékre, így még az áramellátásban is kiesést okozott és költőhelyként sem funkcionálhat. Az E-ON Zrt. ígéretet tett új fészek felhelyezésére. Az áramszolgáltatótól kapott tájékoztató szerint, ez már a jövő héten megtörténik. 
"A Rózsa utcában új gólyafészektartót szerelnek fel szakembereink jövő héten, 2024. március 21-én, 08 és 12 óra között. A munkálatok miatt ebben az idősávban rövid áramszünetre kell számítaniuk az ott élőknek. Köszönjük szépen a lakosok megértését és türelmét!"

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Jubileumi Koncert - 50 éves a Barcsi Városi Fúvószenekar

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!