"Fogjunk kezet, vitassuk meg a jövőt."

„Emlékeznünk kell a békediktátumra, a barcsi hősökre, akik újra magyar településsé tették az egykori nagyközséget. Értünk cselekedtek, barcsi polgárként tettek nagy dolgokat. Ünnepelnünk kell, hogy az európai népek által már eltemetett nemzet határon belül és kívül egyaránt büszkén mondja: magyar vagyok! Fogjunk kezet, vitassuk meg a jövőt. Lehet gyűlölet nélkül élni,…és csak úgy érdemes. „ Ezekkel a gondolatokkal zárta ünnepi beszédét Barcs város polgármestere a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából rendezett városi ünnepségen, ahol a megemlékezés után koszorúkat helyeztek el a Trianon emlékoszlopnál.

Koós Csaba beszédében felidézte az elmúlt évtizedek határon túli, magyarellenes megnyilvánulásainak sokféleségét is, társadalmi szinten és magánemberek szintjén egyaránt, valamint utalt a jelenkori, határon belüli ellentétekre is.
„A magyar sokféleképp gondolkodik és ez így van rendjén. Ettől vagyunk kiváló nemzet. Sok a vélemény, nagy a bátorság. Ez így van jól, de csak addig, amíg valaki elsősorban magyar. Ez egy láthatatlan kötelék. Ennek az ünnepe van ma, a Nemzeti Összetartozás Napján. Amikor elgondolkodhatunk azon, hogy megoldjuk vagy eloldjuk az indulatokat, hogy rábeszélünk, kibeszélünk vagy megbeszélünk valamit, hogy megvitatjuk a dolgokat, vagy elvitatjuk azokat, illetve azon, hogy szólunk vagy beszólunk a másiknak. Nem mindegy. „ – fogalmazott a városvezető.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Jubileumi Koncert - 50 éves a Barcsi Városi Fúvószenekar

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!