Boldogságóra Diáknagykövet lett két barcsi gimnazista

A barcsi Széchényi Ferenc Gimnázium 2 diákja Boldogságóra Diáknagykövet címet vehetett át Budapesten a Boldogságóra Program székhelyén. Az okleveleket Bagdi Bella, a program megálmodója adta át Boda Nóra 11.B és Lóth Kornél 11.A osztályos tanulóknak.

A közösségi portálon a gimnázium igazgatója, Csokor Réka számolt be arról, hogy a barcsi oktatási intézmény tanára, Pávics Judit, boldogságórás pedagógus nagykövet jelölte a címre diákokat. Mint megtudtuk azért, mert
Nóri az egyik legrégebbi és legaktívabb tagja a csoportnak, Kornél pszichológia irányban tanul tovább, egyébként pedig ők a legjobban termettek a következő feladatokra.
Az ország közel 15 diáknagykövete között most már 2 széchényis diák is képviseli tehát a programot, melyben kiemelt szerepet kap a pozitív életszemlélet, ezt kell nekik is terjeszteniük saját környezetükben. A címátadó élménynap lehetőséget adott a diáknagyköveteknek ismerkedni egymással, és arra is, hogy bemutassák iskolájukat, az ott folyó munkát és saját elképzeléseiket, mely segíti majd a Boldog Iskola Programban tervezett küldetésük megvalósítását. Pávics Judit megkeresésünkre elmondta, arról beszéltek a fiatalok, hogy mit tudnak ők tenni a program népszerűsítéséért, és ezen a téren milyen innovatív ötleteik vannak, diákszemmel, hogy látják a jövőt. pl. a nehézséget említve megfogalmazták, hogy
a boldogság óra elnevezés kapcsán sokan valami egész másra gondolnak, mint ami valójában a foglalkozásokon zajlik, így gondolkodniuk kell azon, hogy lehet ezt kiküszöbölni. Az is elhangzott a barcsi diákoktól saját élményeiken túl, hogy jó lenne, ha minél többen magukévá tennék ezt a szemléletet, épp ezért Podcast beszélgetéseket is terveznek.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Jubileumi Koncert - 50 éves a Barcsi Városi Fúvószenekar

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!