Akolitusképzés indul Egyházmegyénkben

2024 szeptemberétől a Joppé Evangelizációs Központ szervezésében újabb akolitusképzés indul a Kaposvári Egyházmegyében. Jelentkezni a püspökségi evangelizációs irodában lehet, Udvardy Márton részére leadott szükséges dokumentumokkal, valamint e-mailben az evangelizacio.kaposvar@katolikus.hu címen, legkésőbb 2024. július 20.-ig.
 

Az akolitusok feladatai a II. Vatikáni Zsinat határozata alapján összevonásra kerültek a szubdiakónusok feladataival, melyek alapvetően a következők:  közösség építés,  igeliturgia vezetés, áldoztatás, temetés. Konkrét feladatait a közösség igénye és a plébános útmutatásai alapján végzi. Az akolitus képzés egy évet ölel fel, mely első részében tartalmaz biblikus alapképzést, imaiskolát, és lelki felkészítést, melyet a lektoravatás követ. 8 alkalom péntek délután kezdődik és szombat délutánig tart Balatonbogláron, hogy a lelki fejlődés és a közösségépítés is teret kapjon, valamint 2 alkalom az avatások szertartása.

A jelentkezők közül, az első féléves ismeret alapján a püspök választja ki azokat, akik a képzés második részébe lépve az akolitus avatásra készülnek. Képzésük második részében elmélyítik a biblikus képzést, alapvető hittant és szentségtani bevezetést, liturgikus és alapvető lelkivezetői ismeretekre tesznek szert. Jelentkezni 2024. július 20-ig lehet. Részletek és feltételek a Kaposvári Egyházmegye honlapján találhatók.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Jubileumi Koncert - 50 éves a Barcsi Városi Fúvószenekar

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!