Természetes vizeink alkalmasak a fürdésre

A 66 kijelölt somogyi természetes fürdőhely valamennyi strandjának a vize alkalmas fürdésre a kormányhivatal szakembereinek vizsgálata szerint. A barcsi szabad strand is megkapta az engedélyt, már csak arra várunk, hogy a vízszint lemenjen -70 cm-re, és akkor már szabad lesz a fürdés is. A partot azonban már most is sokan használják.

A vízminőség vizsgálat csak egy eleme az engedélyeztetésnek, a tárgyi és személyi feltételek meglétét is ellenőrizték, mint pl. az információs táblák megléte, a játszóterek, sportolásra kijelölt helyek, az illemhelyek és zuhanyzók állapota, a vízfelület és vízpart tisztasága, a lejárók állapota és a bóják megléte.

Fürdőzni csak olyan helyen szabad, amely nem esik tiltó rendelkezés alá, legbiztonságosabb a kijelölt fürdőhely használata. A nem kijelölt fürdőhelyeken, valamint a fürdővíz használati engedéllyel nem rendelkező természetes vizekben a fürdőzés kockázatos, mivel a víz minősége, és meder sem ellenőrzött.

A kijelölt természetes fürdőhelyek közül 64 a Balaton déli partján található, ezen kívül Kaposváron, a Deseda-tónál, valamint a vármegye egyetlen folyón kijelölt strandja Barcson, a drávai szabad strand. A balatoni strandok zöme továbbra is a Nemzeti Népegészségügyi Központ „kiváló” minősítésével rendelkezik. Balatonmárián, a Községi strand és a Bárdos utcai strand, Barcson, a drávai szabad strand, valamint Kaposváron, a Deseda strand minősítése „jó”.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Jubileumi Koncert - 50 éves a Barcsi Városi Fúvószenekar

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!