Megújul a Pécsi Harmadik Színház

Hosszú várakozás után elkezdődtek a korszerűsítési munkálatok a Pécsi Harmadik Színháznál. Már nagy szükség volt a felújításra.

 

A pecsaktual.hu úgy fogalmazott a téma kapcsán, hogy a pécsi közgyűlés legutóbbi ülésén döntöttek a képviselők arról, hogy elkezdődhet a munka az uránvárosi épület(b)en. Korábban sokáig kérdéses volt, hogy megmarad-e egyáltalán a teátrum, az összefogás eredményeként viszont rendeződött a társulat sorsa. A színházépület felújítása több szakaszban valósulhat meg: a beruházás első üteme a színházépület közönségforgalmi részének, irodáinak és színészöltözőinek felújítását, valamint egy többfunkciós tér kialakítását tartalmazza.
A Pécsi Harmadik Színház az elszabaduló energiaárak miatt 2023. január elejére a gazdasági ellehetetlenülés szélére került, ezért nyílt levélben kért segítséget a nyilvánosságtól, majd adománygyűjtő akció is indult az intézmény megsegítésére. A kampány 20 millió forint támogatás összegyűjtését célozta meg. A sikeresség minimumát a 20 milliós cél 70 százalékában, azaz 14 millió forintban határozták meg – ezt haladta meg végül a több mint 21 millió forintos összegyűlt összeg. A színház ezzel a támogatással az évadot sikeresen fejezhette be, és felkészülhetett a mostanira. Ez az életben maradás és összefogás lett az alapja a felújítást szorgalmazó önkormányzati döntésnek.
Fotó:bahir.hu

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Jubileumi Koncert - 50 éves a Barcsi Városi Fúvószenekar

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!