Minden dunántúli és Pest vármegyei település profitál az E.ON áramhálózati fejlesztéseiből

Megújítja áramhálózatát az E.ON Hungária Csoport. A fejlesztés alapvető célja az időjárásfüggő megújuló energiaforrások, kiemelten a lakossági napelemek hálózatra kapcsolásának elősegítése. A naperőművek száma és beépített kapacitása, az európai uniós célokkal összhangban, folyamatosan növekszik Magyarországon. Az ügyfelek energiaigénye szintén folyamatosan növekszik, ahogy a nappali órákban a napelemekből érkező energia mennyisége is. Ezt az energiát azonban jellemzően később és földrajzilag is másutt használjuk fel, ezért, hogy a lehető legnagyobb mértékben legyen képes fogadni a megújuló energiaforrásokkal termelt áramot, szükség van az ezt szállítani képes hálózatok fejlesztésére.

Az E.ON a  jövő áramhálózatának kiépítését célzó fejlesztései közül kiemelkedik egy több, mint 20 000 beruházást tartalmazó, 115 milliárd forint keretösszegű programcsomag. Ez a Széchenyi Terv Plusz program keretében, a Helyreállítási és Ellenállóképességi Eszköz (RRF) forrásainak felhasználásával meghirdetett „Rugalmas és biztonságos villamosenergia-hálózat biztosítása az időjárásfüggő megújuló energiaforrások integrálása érdekében a villamosenergia-elosztók területén” című (RRF – 6.1.1-21 kódszámú) felhívás keretében valósul meg. Az áramhálózati beruházássorozat 2022-ben indult, fedezete 50 százalékban az Európai Unió finanszírozásával, a Helyreállítási és Ellenállóképességi Eszköz (RRF) forrásaiból áll rendelkezésre, 50 százalékát az E.ON Hungária Csoport önerőből biztosítja.
A beruházásokban az E.ON több mint 88 ezer kilométeres hálózatának jelentős része érintett. Az észak-dunántúli térségben nagyjából 45 milliárd, a dél-dunántúliban 30 milliárd, Budapesten és Pest vármegyében pedig 40 milliárd forint értékű áramhálózati fejlesztést jelent. 

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Jubileumi Koncert - 50 éves a Barcsi Városi Fúvószenekar

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!