Milliós ösztöndíj a legjobb ötletekért

A Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány hatodik alkalommal hirdette meg a CheckINN turisztikai innovációs ötletversenyt. Idén új vizekre evezhetnek a pályázók, hisz a megmérettetés középpontjában Magyarország egyik legnépszerűbb turisztikai desztinációja, a Balaton áll majd – írja a turizmus.com.

 

A turizmus változó fogyasztói igényei hazánkban is újszerű megoldások bevezetésére sarkallnak, melyben fontos szerepet játszik a feltörekvő generáció innovatív gondolkodásmódja. A Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány (MTSZA) munkájának egyik fókusza a modern magyar turizmus megteremtésének elősegítése. A szervezet által immár hatodik alkalommal meghirdetett CheckINN verseny célja a turizmus ágazat népszerűsítése, valamint az innovatív gondolkodásmód ösztönzése a felsőoktatásban résztvevő hallgatók körében, akik egyben a szakmai utánpótlást is képviselik.

Arra biztatjuk a hallgatókat, hogy a Balaton turisztikai térségnek és magának a Balatonnak a turizmusára vonatkozó újító ötleteken gondolkodjanak. Ez lehet meglévő szolgáltatás megújítása, új termék- vagy infrastruktúrafejlesztés, különös tekintettel az egész éves működésre” – fejtette ki Princzinger Péter, a VisitBalaton365 ügyvezetője.

A nagyszabású versenyben a pályamunkák két fordulóban kerülnek megmérettetésre. Az első forduló során a szervezők egy maximum 3 perces kreatív videót várnak az egyetemista csapatoktól vagy egyéni jelentkezőktől, amelyben bemutatják az ötletük rövid koncepcióját. A pályamunkákat 2024. szeptember 16. és október 15. éjfél között lehet benyújtani az innovacio.check-inn.hu oldalon keresztül az alábbi három kategóriában:

  • „Élmények egész évben!”: A kategória célja olyan turisztikai termékek megalkotása vagy fejlesztése, amelyek nemcsak nyáron, hanem tavasszal, ősszel és télen is alkalmasak a vendégek megszólítására.
  • „Újítsd meg!”: A kategória célja a térségben található szolgáltatók és szolgáltatások minőségi megújulásának előre mozdítása
  • „Balaton Mindenkinek!”: A kategória célja a Balaton célközönségének bővítése, új célcsoportok megszólítása, ami növelheti a térség turisztikai elérhetőségét.

Szakmai mentoráció és prezentáció

A program egyik kiemelkedő eleme a többalkalmas, szakmai mentorprogram.

Az első fordulóban továbbjutó 10 csapat vagy egyéni induló számára lehetőség nyílik a területükön kiemelkedő turisztikai szakemberekkel együtt dolgozni, akiknek szintén szívügyük a Balaton turizmusának fejlesztése. Az intenzív szemináriumokon brainstorming jelleggel tökéletesítik a benyújtott pályázatokat, melyeket a verseny végén turisztikai szakemberekből álló közönség, valamint zsűri előtt mutathatnak be.

A legjobb koncepciók megalkotói egymilliós ösztöndíjjal lesznek gazdagabbak, amelyet a díjazottak szabadon felhasználhatnak a pályakezdésükhöz.

 

Forrás: hirbalaton.hu
Fotó: CheckINN

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Terasz - Horváth Gábor

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!