A díszdiplomásokat köszöntötték Kaposváron

A 70, 65, 60 és 50 éve végzett pedagógusokat köszöntötték szerdán a MATE Kaposvári Campusán. A rubin-, vas-, gyémánt- és aranydiplomákat 45-en vették át. A résztvevők arról beszéltek: jól döntöttek egykoron, hiszen a világ egyik legszebb hivatását választották.

Szalai Imre hetven éve vette át tanítói diplomáját, s mint mesélte: soha nem bánta meg egykori választását. – Azért választottam ezt a hivatást, hogy tudjak tenni a gyermekekért, a közösségért. Nagyon szerencsés vagyok, hiszen mindig olyan helyen dolgoztam, ahol tevékenyen tudtam támogatni a jövő generációját. 

Hasonlóan vélekedik Hetesi László is, akik 65 éve szerezte meg óvodapedagógusi oklevelét Kaposváron. – Én már kiskoromban tudtam, hogy pici gyermekekkel szeretnék foglalkozni. Csodálatos érzés, amikor egykori tanítványaim tárt karokkal jönnek felém, s köszöntenek, mint egykori „óvónénijüket”. Nagyon jó képzést kaptunk Kaposváron, amit egész pályafutásunk során tudtunk hasznosítani. 

A díszdiplomásokat a Kaposvári Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola, Gimnázium és Szakgimnázium diákjai ünnepi műsorral köszöntötték. Józsa Krisztián, a Neveléstudományi Intézet igazgatója arról beszélt: hatalmas élmény találkozni az egykori pedagógusokkal. – Az Önök pályája, áldozatkészségük és helytállásuk példa mindannyiunk számára. Nagy öröm, hogy nemcsak az előttünk járó nemzedékre, hanem a jövő fiataljaira is büszkék lehetünk. Ezt mi sem mutatja jobban, mint idén több mint 600 hallgatót sikerült felvenni valamilyen pedagógiai szakra, ez az elmúlt tíz év legjobb eredménye. 

Kovácsné Márfi Rita mesteroktató zongorajátékkal, Keresztes Viktória pedig énekével tette feledhetetlenné az eseményt. A díszdiplomások meghatottan vették át okleveleiket. 

Rubindiplomát vetett át: 
Hiczó Györgyné 
Szalai Imre    

Vasdiplomát vetett át:
Bali Károlyné 
Bertha Antónia
Csonka Imréné 
Farkas Imréné 
Fehér Lászlóné 
Haris Mária 
Hetesi Lászlóné 
Juhász Józsefné 
Kárpáti Ferencné 
Kövesdi Istvánné 

Gyémántdiplomát vetett át: 
Balogh László Pálné
Békeffy Pál
Biró Bálint
Csizmadia János Csabáné 
Géczi Sándorné 
Hartman Jenőné 
Kóka Rozália
Mihályi József Béla
Nyúl László
Simon Péterné 
Szabados Andrásné 
Dr. Szigeti Lászlóné 
Tóth István Jánosné
Vajda Imréné 

Aranydiplomát vetett át:
Aszódi Józsefné 
Ácsné Vér Márta 
Bedő Gyuláné 
Biczó Józsefné 
Biró Imréné 
Bokor Zoltánné 
Dombainé Hegedüs Erzsébet 
Galambosné Wágner Éva 
Katona Péterné 
Kovács Endréné 
Kulcsárné Galetics Ibolya
Lázár Zoltánné 
Reisz Ferencné 
Szalai József
Szilasi Gáborné
Szőke Béla
Tollár János
Tollárné Horváth Ildikó 
Törő Istvánné 
Várhalmi Károly Józsefné

Forrás/fotó: aposvaricampus.uni-mate.hu

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Terasz - Horváth Gábor

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!