A barcsi négylábúakra is gondoltak a kormánytisztviselők

Életünkben meghatározó szerepet játszanak a társ- és haszonállatok. Erre kapcsolatra hívja fel a figyelmet az Állatok Világnapja október elején, hogy a kulturált és felelős állattartást szorgalmazva rámutasson, hogy az állatok segítőtársként és barátként miként gazdagíthatják mindennapjainkat.

A világnap alkalmából a Somogy Vármegyei Kormányhivatal is csatlakozott a Magyar Kormánytisztviselői Kar adománygyűjtő kezdeményezéséhez, ami bejegyzett állatmenhelyeket támogatott.

A Somogy Vármegyei Kormányhivatal munkatársai – akik közül sokan maguk is gazdik – állateledeleket, táplálék-kiegészítőket, plédeket, kisállat-felszerelési tárgyakat, játékokat és kiegészítőket ajánlottak fel. 

A két hét során összesen mintegy 120 kg kutya-, illetve macskaeleség több tucatnyi különböző használati tárgy gyűlt össze, melyeket a hivatal eljuttatott a vármegyében bejegyzett állatmenhelyek részére: „Assisi Szent Ferenc„ A Hontalanná Vált Állatokért Alapítvány-Marcali; Barcsi Természet- és Állatvédő Egyesület-Barcs; Kutyatár Természet- és Állatvédő Egyesület-Kaposvár; Nagyatádi Állatvédő Egyesület-Nagyatád; Siófoki Állatvédő Alapítvány-Balatonszabadi.

Fotó: illusztráció

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Jubileumi Koncert - 50 éves a Barcsi Városi Fúvószenekar

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!